Cutremur în Italia | Seismul a afectat și cetățeni ai României

  • 30 Octombrie 2016 18:51
Cutremur în Italia | Seismul a afectat și cetățeni ai României

Mai mulți cetățeni români din Italia au solicitat asistență consulară, ambasada României la Roma răspunzând tuturor acestor cereri, potrivit MAE care mai precizează că o familie de români a fost repatriată cu sprijinul ambasadei, ca urmare a cutremurelor care au avut loc recent.

"MAE precizează că în urma cutremurelor care au avut loc în cursul acestei săptămâni în Republica Italiană, o familie de cetățeni români a fost repatriată, cu sprijinul Ambasadei României în Italia. Atât Ambasada României la Roma, cât și Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației, fiind pregătite să acorde asistență consulară, în caz de necesitate", se arată într-un comunicat de presă remis duminică MEDIAFAX.

Ambasada României la Roma a răspuns tuturor cererilor de asistență consulară adresate de cetățenii români sau de membrii acestora de familie, transmise direct misiunii diplomatice și Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS), potrivit sursei citate.

Două echipe consulare mobile din cadrul Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Bologna sunt pregătite să se deplaseze în zona calamitată, pentru a acorda asistență consulară, dacă vor exista solicitări de sprijin la fața locului, precum și în măsura în care accesul în zonă se va putea

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău