Cutremur în Creta, cea mai mare insulă turistică din Grecia

  • 21 Iulie 13:10
Cutremur în Creta, cea mai mare insulă turistică din Grecia

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a zguduit duminică dimineață partea de vest a insulei Creta, a anunțat Institutul de Geodinamică din Atena. Creta, cea mai mare insulă a Greciei, este și una dintre cele mai populare destinații turistice.

Primele măsurători au arătat că seismul, care a avut loc la ora 7:02 AM (04:02 GMT), a avut epicentrul la circa 18 kilometri sub fundul mării. Cutremurul a lovit la circa 60 de kilometri sud de coasta sudică a insulei, în apropierea micului oraș portuar Palaiochora.

Acest cutremur a fost precedat de numeroase seisme mai mici produse în regiune. Agenția elenă de protecție civilă nu a precizat inițial dacă au existat victime sau clădiri avariate și nu a fost emisă o alertă de tsunami.

„Observăm fenomenul și nu putem spune încă dacă acesta a fost cutremurul principal”, a declarat seismologul Gerasimos Chouliaras pentru radioul public grec ERT, potrivit dpa, preluată de Agerpres, transmite Digi24.

Inițial nu au fost raportați răniți, potrivit mass media locale. Cu toate acestea, mulți oameni au fost treziți din somn. Cutremurul a fost resimțit în mari părți din Creta, a anunțat radiodifuzorul. Plăcile africană și europeană se întâlnesc sub fundul mării la sud de Creta, aceasta cauzând în mod repetat cutremure puternice.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău