Cutremur de 8,2 grade în Chile. 5 persoane au murit

  • 02 Aprilie 2014 10:03
Cutremur de 8,2 grade în Chile. 5 persoane au murit

Seismul cu magnitudinea de 8,2 grade, care a lovit marți, 1 aprilie, coasta de nord a statului Chile, generând local valuri seismice de peste doi metri înălțime, a provocat moartea a cel puțin cinci personae.

O parte dintre aceste persoane au decedat din cauza unor crize cardiace, iar alta a fost strivită sub dărâmături, potrivit oficialilor chilieni.  Președinta chiliană Michelle Bachelet a decretat în nordul țării stare de catastrofă naturală, deși există încă puține informații cu privire la gradul distrugerilor provocate de cutremur. 
Autoritățile anunțaseră evacuarea populației în unele zone de coastă din Chile și din statul vecin Peru, din cauza pericolului de tsunami. 

În Chile, în unele locuri de pe coastă, înălțimea valurilor a depășit doi metri. Cea mai afectată de cutremur pare să fie regiunea Arica, unde potrivit presei locale s-au înregistrat alunecări de teren și perturbări în alimentarea cu energie electrică. 

În februarie 2010 zonele din centrul și sudul statului Chile au fost lovite  de un puternic cutremur cu magnitudine 8,8, urmat de un tsunami ce a distrus zeci de localități.

Peste 500 de oameni și-au pierdut atunci viața.

În 1960, o zonă din Chile aflată la sud de orașul Concepcion a fost lovită de un seism cu magnitudinea 9,5, care a provocat moartea a 1.655 de persoane și a generat un tsunami care s-a propagat până în Japonia și Hawaii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău