Cutremur cu magnitudinea 5,8 în centrul Iranului, echipele de intervenție au fost trimise în zonă

  • 23 Iulie 2018 08:35
Cutremur cu magnitudinea 5,8 în centrul Iranului, echipele de intervenție au fost trimise în zonă

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 s-a produs la primele ore ale zilei de luni în orașul Sirch din provincia Kerman situată în centrul Iranului, a anunțat Centrul de Seismologie din această țară, citat de agenția Xinhua.

Epicentrul a fost stabilit inițial la o adâncime de 10 kilometri.

În urma acestui seism nu au fost raportate victime sau pagube materiale imediate. Peste douăzeci de replici au fost înregistrate până în prezent, notează sursa citată.

Locuitorii s-au grăbit să iasă din case și au rămas afară, cuprinși de panică, potrivit declarațiilor martorilor.

Echipele de intervenție au fost trimise în zona afectată de cutremur, conform presei locale.

Duminică, două seisme de intensitate moderată, de 5,7 grade și 5,9 grade, s-au produs succesiv în provinciile Hormozghan și Kermanshah, situate în sudul și respectiv vestul țării. În urma cutremurului din Kermanshah au fost rănite 26 de persoane.

Situat la întrepătrunderea mai multor plăci tectonice importante, Iranul este o zonă cu o puternică activitate seismică.

În noiembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea 7,3 s-a soldat cu 620 de morți și peste 12.000 răniți în provincia vestică Kermanshah, dar și cu opt morți în Irak.

În 2003, un seism cu magnitudinea 6,6 produs în provincia Kerman a provocat decesul a 31.000 de persoane și a devastat orașul istoric Bam. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău