Cutremur cu magnitudinea 5,8 grade la Fukushima. Se fac verificări la centrala nucleară avariată în 2011

  • 22 Mai 2022 13:14
Cutremur cu magnitudinea 5,8 grade la Fukushima. Se fac verificări la centrala nucleară avariată în 2011

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 grade s-a produs duminică în prefectura niponă Fukushima, pe coasta de nord-est a Japoniei, fără să fie emisă alerta de tsunami sau să fie raportate pagube în zonă, relatează EFE.

Cutremurul a avut loc la 12:24 ora locală, iar epicentrul a fost localizat în largul coastei prefecturii Fukushima la o adâncime de 30 de kilometri sub fundul mării, a informat Agenția Meteorologică Japoneză (JMA), scrie Agerpres.

Autoritățile nu au informat deocamdată de producerea vreunei pagube materiale și nici despre răniți în urma cutremurului, în timp ce compania energetică Tokyo Electric Power analizează situația la centralele nucleare situate în Fukushima, inclusiv la centrala avariată în cutremurul din 2011, potrivit televiziunii publice NHK.

Compania feroviară JR East a suspendat temporar serviciul trenului de mare viteză Shinkansen, care face legătura între Fukushima și Miyagi, ca urmare a întreruperii curentului, deși conexiunea a funcționat după reluarea furnizării cu electricitate.

Prefectura Fukushima a fost afectată în ultimul timp de mai multe cutremure de intensitate considerabilă, printre care cel mai mare, cu magnitudinea 7,4 grade, s-a produs pe 16 martie anul acesta. Cutremurul, cel mai mare în zonă de la cel care a provocat devastatorul tsunami și catastrofa nucleară din 2011, a provocat moartea a patru persoane și peste 200 de răniți, precum și importante pagube materiale și întreruperi ale curentului electric în marea parte a arhipelagului, inclusiv la Tokyo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău