Cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Coasta de Fildeș vor fi trimise la Kiev

  • 13 Noiembrie 2017 18:07
Cutiile negre ale aeronavei prăbușite în Coasta de Fildeș vor fi trimise la Kiev

Cutiile negre ale aeronavei prăbușite pe 14 octombrie în Coasta de Fildeș vor fi expediate la Kiev pentru descifrare. Decizia a fost luată în urma vizitei la fața locului a grupului de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, Uzina Antonov din Kiev deține aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, lucru care se va întâmpla în aproximativ patru săptămâni.

În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar și a datelor acumulate până în prezent în urma investigărilor la fața locului, autoritățile din Coasta de Fildeș vor elabora un raport preliminar al accidentului. La definitivarea raportului vor asista și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului. După prezentarea raportului preliminar, Autoritatea Aeronautică va elabora un set de recomandări pentru companiile care exploatează acest tip de aeronave.

Patru cetățeni moldoveni au murit în urma unui accident aviatic produs în dimineața zilei de sâmbătă, 14 octombrie, pe Coasta de Fildeș (Republica Côte d'Ivoire). Accidentul aviatic a survenit după o tentativă eșuată de aterizare a aeronavei pe aeroportul de la Abidjan, cauzată de condițiile meteo nefavorabile. Aeronava efectua zboruri pentru armata franceză și avea la bordul său zece persoane, dintre care șase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău