Custodele Coroanei României și principele Radu întreprind o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii

  • 09 Decembrie 2018 10:36
Custodele Coroanei României  și principele Radu întreprind o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii

Custodele Coroanei României, Margareta, și principele Radu efectuează, în perioada 8 - 13 decembrie o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii, transmite Agerpres.

Duminică, de la ora 11,00 Custodele Coroanei, Margareta, principele Radu însoțiți de și principesa Elena și Alexander Nixon, vor participa la Capela Regală Savoy din Londra, la un serviciu religios de mulțumire pentru a sărbători Marea unire și un an de la moartea Regelui Mihai.

Luni, pe 10 decembrie, de la ora 19,00, principele Radu, principesa Elena și Alexander Nixon vor lua parte la dineul oferit de Travellers Club în onoarea Centenarului Unirii, iar marți, de la ora 17,00 Custodele Coroanei și principele Radu vor fi primiți de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham, vizita având un caracter privat.

Miercuri, de la ora 12,00, în orașul Ashford, va avea loc, în prezența principesei Elena, dezvelirea statuii Reginei Maria. La eveniment vor participa președintele Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, primarul orașului Ashford, Jessamy Blanford, alte oficialități britanice locale.

În aceeași zi, de la ora 17,00, Custodele Coroanei și principele Radu vor fi primiți de către ASR Principele de Wales la Clarence House, evenimentul având un caracter privat.

Totodată, de la ora 19,00, principele Radu va participa la o seară economică româno-britanică la sediul ICR Londra.

Deplasarea în Regatul Unit al Marii Britanii este a treisprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2018, după Emiratele Arabe Unite (februarie), Regatul Marocului (martie), Republica Turcia (aprilie), Regatul Hașemit al Iordaniei (aprilie), Regatul Spaniei (mai), Republica Serbia (iunie), Republica Federală Germania, Republica Portugheză, Republica Franceză (septembrie), Principatul Liechtenstein (octombrie) și Confederația Elvețiană (noiembrie), Republica Croația (noiembrie). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău