Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a primit titlul de Membru de Onoare din partea Academiei de Științe a Republicii Moldova

  • 13 Noiembrie 2023 17:35
Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a primit titlul de Membru de Onoare din partea Academiei de Științe a Republicii Moldova

Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, i-a fost acordat titlul de Membru de Onoare al Academiei de Științe a Moldovei, relatează Radio Chișinău. Tot astăzi, șefa Casei Regale, însoțită de Alteța Sa Regală, Principele Radu, au avut, astăzi, la Chișinău, o întrevedere cu președinta Maia Sandu în care Familia Regală și-a manifestat sprijinul pentru parcursul european al Rep. Moldova.

Familia Regală a României și-a manifestat, în cadrul discuțiilor purtate cu președinta Maia Sandu, susținerea acordată R. Moldova în procesul de integrare europeană a statului moldovean.

„Majestatea Sa sprijină integrarea europeană a Rep. Moldova și comunică cu reprezentanții statelor membre ale Uniunii Europene, așa încât să avem o decizie pozitivă în decembrie pentru inițierea negocierilor”, a declarat, la finalul întâlnirii, Maia Sandu.

Majestatea Sa Margareta a îndemnat-o pe Maia Sandu să aibă încredere în Casa Regală că va susține parcursul european al Rep. Moldova.

În cadrul unei ceremonii în care i-a fost acordat titlul de Membru de Onoare al Academiei de Științe a Moldovei, Custodele Coroanei și-a exprimat mulțumirea că după decenii grele, Academia păstrează valorile și continuă educația națională în spiritul european.

Prezent la ceremonie, ambasadorul României în Rep. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, a subliniat că prin acest moment solemn, Academia a câștigat în rândurile sale un protector al unor valori fundamentale de pe ambele maluri ale Prutului.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, alături de Alteța Sa Regală Principele Consort Radu, au mai fost în vizită la Chișinău în toamna anului trecut, când au avut o serie de întâlniri, inclusiv cu președinta Maia Sandu. Familia regală a României a reafirmat și cu acea ocazie că sprijină parcursul european al Rep. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău