Curtea Supremă de Justiție a admis recursul în anulare care îl vizează pe Ion Rusu și „Caravita Co”

  • 16 Martie 2017 11:13
Curtea Supremă de Justiție a admis recursul în anulare care îl vizează pe Ion Rusu și „Caravita Co”

Colegiul Penal al Curții Supreme de Justiție a declarat admisibil recursul în anulare în dosarul care îl vizează pe Ion Rusu și SRL „Caravita Co”, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Casa de avocatură „Popa și Asociații”.

Prin recursul în anulare depus, avocații Casei de avocatură solicită rejudecarea cauzei, pronunțarea unei noi hotărâri și dispunerea suspendării condiționate a executării pedepsei aplicate lui Ion Rusu. Apărătorii cer anularea pedepsei complementare – lichidarea persoanei juridice SRL „Caravita Co”.

De asemenea, avocații insistă ca judecătorii să caseze sentința emisă de către Judecătoria Buiucani din 6 noiembrie 2015 și deciziile Curții de Apel Chișinău din 28 martie 2016 și Colegiului Penal al CSJ din 21 septembrie 2016.

Ședința de judecată de la CSJ în care se vor examina cerințele avocaților va avea loc pe data de 6 aprilie 2017, în lipsa părților.

Ion Rusu, care este cumnatul ex-premierului Vlad Filat și administratorul de facto al Caravita SRL și Business Estate Investments SRL, în noiembrie 2015 a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul spălărilor de bani care au cauzat prejudicii în proporții deosebit de mari Băncii de Economii. Prin aceeași sentință, instanța a admis cererea înaintată de Banca de Economii pentru încasarea de la Ion Rusu și de la cele două companii a mijloacelor financiare în sumă de 2,7 mln euro în beneficiul BC „Banca de Economii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău