Curtea Internațională a ONU începe audierile în procesul Ucraina contra Rusia

  • 06 Martie 2017 09:22
Curtea Internațională a ONU începe audierile în procesul Ucraina contra Rusia

Curtea Internațională de Justiție a ONU va începe pe 6 martie audierile în procesul intentat de Ucraina împotriva Rusiei, se anunță pe site-ul Curții Internaționale de Justiție.

„Curtea Internațională de Justiție – instanța principală a Organizației Națiunilor Unite, va organiza o audiere publică cu privire la dosarul, care se referă la aplicarea Convenției internaționale privind combaterea finanțării terorismului și a Convenției internaționale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială (Ucraina împotriva Federației Ruse) începând de luni, 6 martie, până joi, 9 martie, la Palatul Păcii din Haga, „- se arata în declarație.

Potrivit ordinii de zi a Curții, pe 6 martie va avea loc o audiere a părții ucrainene. Pe 7 martie partea rusa va putea sa-si susțina cazul.

„Decizia Curții de a obliga Rusia să oprească discriminarea ucrainenilor și tătarilor din Crimeea, și sistarea sprijinului teroriștilor din Donbas va oferi o dilema Federației Ruse: fie să înceteze comportamentul ilegal, fie în cele din urmă să devină o țară un paria, cu care nimeni sa nu doreasca sa aiba de a face,” – a scris sefa delegatiei ucrainene la Haga, Elena Zerkal, în ajunul audierilor, scrie paginaderusia.ro

Amintim, pe 16 ianuarie, Ucraina a depus la Curtea Internațională de Justiție a ONU o plângere împotriva Rusiei în legătură cu încălcarea de către Federația Rusa a Convenției internaționale privind combaterea finanțării terorismului și Convenției internaționale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială.

Ulterior, Ministerul rus de Externe a anunțat că procesul împotriva Rusiei urmareste ”interese politice”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău