Curtea de Conturi rămâne fără președinte? Veaceslav Untilă se vrea director la ANRE

  • 15 Ianuarie 2019 13:58
Curtea de Conturi rămâne fără președinte? Veaceslav Untilă se vrea director la ANRE

Comisia buget, economie și finanțe a Parlamentului a admis astăzi, 15 ianuarie, dosarele a nouă candidați la două funcții de directori ai Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Un dosar a fost exclus pe motiv că solicitantul nu deține experiența profesională necesară. Printre candidați este și președintele Comisiei parlamentare, Ștefan Creangă, dar și actualul președinte al Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, al cărui mandat expiră în august 2021.

Comisia urmează să examineze candidaturile și să intervieveze candidații la o altă ședință.

Mâine expiră perioada de depunere a dosarelor pentru alte trei funcții de directori ai ANRE.

Amintim că cei cinci directori ai ANRE au demisionat la sfârșitul anului trecut, dar la trei dintre ei cererea de demisie intră în vigoare de la 1 martie.

Tot astăzi, Comisia a aprobat dosarele a trei candidați la funcția de director al Agenției Națională pentru Soluționarea Contestațiilor. Printre cei trei candidați se numără și fostul deputat comunist, în prezent membru al Partidului Democrat, Anatol Zagorodnîi. Fostul director al instituției, Viorel Moșneaga a fost numit recent în funcția de membru al Curții de Conturi.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău