Curtea de Conturi face precizări legate de atacul cibernetic

  • 16 Iulie 2021 14:36
Curtea de Conturi face precizări legate de atacul cibernetic

Curtea de Conturi precizează că, în urma atacului cibernetic, a fost afectată doar pagina web, nu și serverele, sistemele informaționale, poșta electronică, sistemul de comunicare internă al instituției etc. Precizările vin în contextul în care „în spațiul public au apărut interpretări eronate și comentarii care nu doar denaturează situația, ci și proliferează minciuna și dezinformarea publicului larg”, transmite IPN.

Potrivit CCRM, pagina oficială web este cu caracter informativ, de comunicare cu publicul larg, care conține informație generală despre instituție și activitatea acesteia, comunicatele de presă și anunțurile publice și altă informație de interes public. Prin intermediu paginii este organizată transmisiunea live a ședințelor CCRM de examinare a rapoartelor de audit.

„Pagina web nu este platforma pe care se păstrează documentele unei instituții. Documentele Curții de Conturi, cum ar fi rapoartele de audit și hotărârile, documentele de lucru sunt păstrate, în primul rând, în original, cu semnăturile originale, pe suport de hârtie, în arhivele instituției. Copiile scanate ale acestor documente sunt păstrate în bazele informaționale interne ale CCRM. De asemenea, documentele primare, examinate în procesul de audit, sunt solicitate de la entitățile auditate, care sunt posesoare ale acestor documente. După aprobare, rapoartele și hotărârile Curții de Conturi sunt trimise, în mod automat, Parlamentului, Guvernului, Președinției, precum și entităților verificate”, precizează un comunicat de presă al instituției.

Imediat după atacul cibernetic, Curtea de Conturi a sesizat Serviciul de Informații și Securitate. De asemenea, din ziua de ieri au fost pornite discuții cu Procuratura Generală, fiind organizată prima ședință cu participarea reprezentanților Curții și organelor de securitate și de drept, care vor investiga cazul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău