Curtea de Apel trimite după gratii șapte foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani

  • 14 Noiembrie 2017 12:11
Curtea de Apel trimite după gratii șapte foști angajați ai Penitenciarului din Lipcani

Șapte foști angajați ai Penitenciarul nr.2-Lipcani, care acum doi ani au fost achitați de către Judecătoria militară Chișinău, au fost trimiși după gratii prin decizia Curții de Apel Chișinău. Cei șapte sunt învinuiți de torturarea unui deținut, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, fostul șef al Penitenciarului a fost condamnat la nouă ani de închisoare, iar subalternii acestuia – la opt ani și șase luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții de răspundere pe un termen de zece ani. Condamnații au fost obligați să achite părții vătămate câte 80 de mii de lei pentru prejudiciul moral cauzat.

Decizia Curții de Apel Chișinău este executorie, însă poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Procurorii au demonstrat că, în iunie 2013, inculpații l-au escortat pe unul dintre deținuții penitenciarului într-un birou de serviciu, unde i-au aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele și bastoanele de cauciuc peste diferite părți ale corpului. Acest lucru s-a întâmplat pentru a-l pedepsi pe deținut, care deseori reclama încălcarea drepturilor sale de către administrația penitenciarului în care-și ispășea pedeapsa.

Conform raportului de expertiză medico-legală, victima a fost lovită de cel puțin 11 ori. Procurorii au aflat despre acest caz la linia fierbinte a Procuraturii, unde au sunat rudele deținutului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău