Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special următoarele două săptămâni. Ce categorii de cauze vor fi examinate (bizlaw.md)

  • 02 Martie 2021 09:32
Curtea de Apel Chișinău va activa în regim special următoarele două săptămâni. Ce categorii de cauze vor fi examinate (bizlaw.md)

Președintele Curții de Apel Chișinău a dispus regim special de activitate în perioada 1 - 15 martie, după creșterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 - confirmate în cadrul instanței, scrie bizlaw.md

Regimul special instituit prevede:

  • atragerea la serviciu a personalului strict necesar și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la locul de muncă.
  • angajații, care, în virtutea atribuțiilor de serviciu, pot exercita munca de la distanță, vor desfășura activitatea prin muncă la domiciliu.
  • accesul persoanelor străine în incinta instanței este strict interzis, iar cele care au calitatea de participant pe cauzele (penale, civile, administrative) aflate pe rolul Curții de Apel Chișinău pot depune cereri, demersuri etc., inclusiv și cererile de solicitare a informațiilor aferente cauzelor pendinte, doar prin poșta electronică, poșta terestră, fax și telefon. În cazuri excepționale, actele de procedură, cererile și demersurile pot fi depuse în biroul 5 (Secția relații publice), doar cu permisiunea prealabilă a persoanei responsabile de primirea lor, cât și cu respectarea condițiilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.
  • prin derogare de la prevederile anterioare va fi permis accesul în sălile de judecată doar procurorilor, avocaților și altor participanți pe cauzele privind mandatele de arest, măsurile de investigații speciale, măsurile asigurătorii, pe cauzele penale în ordine de apel și recurs în cadrul cărora sunt persoane arestate, pe cauzele în cadrul cărora a fost admisă cererea privind accelerarea procedurii de examinare a cauzei și cauzele contravenționale ce vizează încălcarea Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică. Persoanele respective urmează se respecte strict distanța socială, să dezinfecteze mâniile la intrare în clădirea instanței, să poarte măști de protecție, iar, la necesitate, să poarte și mănuși de protecție împotriva răspândirii infecției COVID-19. În măsura posibilităților, persoanele aflate în detenție vor fi audiate prin sistemul de videoconferință. Instanța recomandă justițiabililor/vizitatorilor să staționeze în incinta instituției doar pentru timpul strict necesar pentru îndeplinirea formalităților, îndatoririlor judiciare și/sau profesionale.

Mai multe detali pe bizlaw.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău