Curtea de Apel Chișinău confirmă decizia primei instanțe, prin care i-au fost anulate buletinul de identitate și pașaportul lui Ilan Șor

  • 27 Octombrie 2023 12:44
Curtea de Apel Chișinău confirmă decizia primei instanțe, prin care i-au fost anulate buletinul de identitate și pașaportul lui Ilan Șor

Curtea de Apel Chișinău a lăsat în vigoare decizia primei instanțe, prin care i-au fost anulate buletinul de identitate și pașaportul, eliberate pe numele fostului deputat, fugarului Ilan Șor, la solicitarea Agenției Servicii Publice (ASP).   

Decizia, pronunțată de completul de judecători Veronica Negru, Ina Dutca și Ecaterina Palanciu, este executorie din momentul emiterii, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în termen de două luni, scrie anticorupție.md.

Actele de identitate moldovenești ale lui Ilan Șor, buletinul de identitate eliberat  în 2012, dar și pașaportul emis în 2010, au fost anulate de ASP în noiembrie 2021.

Instituția anunța atunci într-un comunicat, că a efectuat un control, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, în urma căruia s-a constatat că actele pe numele lui Ilan Șor au fost perfectate cu încălcare legislației și în lipsa acestuia. Astfel, atât poza, cât și semnătura din actele anulate au fost luate din baza de date, fiind făcute cu câțiva ani înainte. La fel, s-a stabilit că actele de identitate ar fi fost înmânate unor persoane terțe, contrar prevederilor legale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău