Curtea de Apel Cahul a amânat o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor (ZDG)

  • 21 Februarie 12:05
Curtea de Apel Cahul a amânat o nouă ședință în dosarul lui Ilan Șor (ZDG)

Examinarea dosarului lui Ilan Șor este amânată de la o ședință la alta. În timp ce fostul primar de Orhei este anunțat în căutare internațională, magistrații de la Curtea de Apel Cahul au luat o pauză de la examinarea dosarului de învinuire pe numele acestuia, motivul fiind dispunerea unei expertize la solicitarea avocaților lui Șor, scrie Zdg.md

Din cauza acestei expertize, ședințele în dosarul lui Șor sunt amânate practic în fiecare lună, iar pe portalul instanțelor de judecată, la rubrica „rezultatul ședinței”, vedem același text de fiecare dată:

Şedinţa amânată, dat fiind faptul că dosarul nu a parvenit de la Centru Național de Expertize Judiciară, ședința de judecată se amână.”

Anterior, Centrul Național de Expertize Judiciare (CNEJ) al Ministerului Justiției anunța că, actualmente, efectuarea expertizei economico-financiare judiciare în dosarul lui Ilan Șor este suspendată „în legătură cu necesitatea prezentării de către ordonator a unor materiale suplimentare pentru examinare”.

Potrivit adjunctului procurorului general, Ruslan Popov, Procuratura a fost împotriva efectuării acestei expertize și a cerut în instanță accelerarea judecării cauzei.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.

Sursa:ZDG.MD

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chişinău
-5 °C
câțiva nori
Umiditate:62 %
Vint:1 m/s
Thu
5 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău