Curtea Constituțională respinge sesizarea PCRM

  • 18 Noiembrie 2014 18:50
Curtea Constituțională respinge sesizarea PCRM

Curtea Constituțională a respins marți, 18 noiembrie, sesizarea PCRM care a contestat dreptul membrilor de guvern demiși prin moțiune pentru suspiciune de corupție de a fi aleși în calitate de deputați în Parlament.

Amintim că aprilie anul trecut, examinând o sesizare a deputaților liberali, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul prezidențial de numire în funcție a premierului Vlad Filat. Potrivit deciziei Curții, un prim-ministru al unui Guvern demis ”prin moțiune de cenzură pentru suspiciuni de corupție se află în imposibilitate de a-și exercita atribuțiile”. În urma acestei decizii, președintele Nicolae Timofti l-a propus pentru funcția de premier pe Iurie Leancă.

Tot astăzi, Curtea Constituțională a respins sesizarea deputaților Igor Dodon și Ion Ceban privind organizarea secțiilor de votare în străinătate, deoarece aceasta vizează probleme de legalitate și de oportunitate, care nu țin de competența Curții Constituționale ci de atribuția autorităților competente în organizarea alegerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:21 %
Vint:6,69 m/s
Mon
14
Tue
17
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău