Curtea Constituțională respinge sesizarea deputaților socialiști cu privire la unele prevederi din Codul Educației

  • 07 Februarie 2017 18:35
Curtea Constituțională respinge sesizarea deputaților socialiști cu privire la unele prevederi din Codul Educației

Curtea Constituțională a respins sesizarea deputaților socialiști Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco privind controlul constituționalității unor prevederi din Codul Educației al Republicii Moldova.

Curtea a decis că plata unei indemnizații lunare de către fondatorul unei universități private acordată membrilor Consiliului pentru dezvoltare strategică instituțională nu încalcă dreptul acestuia la proprietate, deoarece este prevăzută de lege.

În același timp, aceasta urmărește un scop de interes public, și anume, de a asigura standarde de calitate în învățământul superior, nefiind o povară excesivă, se mai arată în hotărârea Curții Constituționale. De asemenea, includerea în Consiliu a membrilor din afara universității este o garanție că învățământul superior se va face pe baza standardelor de calitate, a mai decis instanța.

Curtea a mai declarat inadmisibilă sesizarea în partea referitoare la comanda de stat de pregătire a cadrelor de specialitate și la limitarea la  instituțiile de învățământ publice a realizării învățământului superior medical și farmaceutic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău