Curtea Constituțională nu validează mandatul de deputat pentru Vladimir Vitiuc

  • 30 Iunie 2023 16:07
Curtea Constituțională nu validează mandatul de deputat pentru Vladimir Vitiuc

Curtea Constituțională nu validează mandatul de deputat pentru Vladimir Vitiuc, declarând inadmisibilă sesizarea Comisiei Electorale Centrale în acest sens. Vladimir Vitiuc este candidat supleant pe listele Partidului politic Șor, declarat pe 19 iunie neconstituțional, transmite IPN.

Prin hotărârea Curții Constituționale din 19 iunie 2023, PPȘor a fost declarat neconstituțional. Totodată, Curtea a anulat lista candidaților supleanți din partea acestei formațiuni în Parlament validată anterior, de la data pronunțării hotărârii. Curtea a decis că, în cazul în care la data pronunțării acestei hotărâri un mandat de deputat în Parlament atribuit partidului este sau devine vacant, acesta rămâne vacant pe întreaga durată a legislaturii a XI-a, iar Curtea Constituțională nu va valida în acest sens niciun mandat.

În aceste condiții, Curtea a constatat că sesizarea Comisiei Electorale Centrale privind validarea mandatului de deputat în Parlament atribuit lui Vladimir Vitiuc, candidat supleant pe lista Partidului politic Șor, este inadmisibilă.

Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Vladimir Vitiuc urma să ajungă în Parlament, după ce pe 27 aprilie, ca urmare a unei hotărâri adoptate de legislativ, liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor, a rămas fără mandatul de deputat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău