Curtea Constituțională nu a validat mandatul de deputat al unui supleant BCS

  • 16 Ianuarie 12:40
Curtea Constituțională nu a validat mandatul de deputat al unui supleant BCS

Curtea Constituțională nu a validat mandatul de deputat al unui supleant pe listele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor: Svetlana Popa. Curtea a respins demersul Comisiei Electorale în acest sens. În aceeași ședință, Curtea a validat mandatul de deputat ce-i revine lui Ion Poia, supleant pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite IPN.

În ceea ce o vizează pe Svetlana Popa, aceasta ar fi sancționată de instanță în calitate de consilier în Consiliul municipal Chișinău ca urmare a unui vot pentru Planurile Urbanistice Zonale. Inclusiv instanța a decis să o priveze de dreptul de a ocupa funcția de consilier în CMC.

În cadrul ședinței, Svetlana Popa a declarat că a fost vorba despre un vot colectiv, al întregii fracțiuni, în urma căruia în litigiu s-au pomenit 33 de consilieri. În cazul a 32 de aleși locali s-a constatat lipsă de contravenție, nu și în cazul ei. Deși a contestat cu apel decizia, nu a reușit să se prezinte la ședința.  Ca urmare, a fost menținută decizia primei instanței, hotărârea fiind irevocabilă. În opinia sa, această decizie nu este un impediment pentru a-i fi validat mandatul de deputat, întrucât e stipulat expres că interdicția vizează doar funcția de consilier în CMC.  

Cele două mandate de deputat au rămas vacante, ca urmare a cererilor de demisie a deputaților Gheorghe Agheorghiesei de la PAS și Adrian Lebedinschi de la BCS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău