Curs de dezvoltare profesională ,,Analiza impactului de reglementare. Analiza de impact”, desfășurat la Institutul de Administrație Publică al USM

  • 22 Noiembrie 2022 18:40
Curs de dezvoltare profesională ,,Analiza impactului de reglementare. Analiza de impact”, desfășurat la Institutul de Administrație Publică al USM

Institutul de Administrație Publică al USM a desfășurat, în perioada 16 – 18 noiembrie 2022, cursul de dezvoltare profesională cu tematica ,,Analiza impactului de reglementare. Analiza de impact”.

Beneficiarii cursului, angajați din cadrul autorităților administrației publice centrale, au fost familiarizați cu noile abordări din domeniul analizei impactului de reglementare, care vor contribui la înțelegerea proceselor de fundamentare a deciziilor adoptate la nivel guvernamental, se arată în comunicat.

Instruirea a avut ca scop consolidarea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților și modelarea atitudinilor/ comportamentelor funcționarilor publici și al personalului angajat în serviciul public, necesare pentru elaborarea analizelor de impact în procesul de fundamentare a proiectelor de acte normative, în vederea realizării obiectivelor și priorităților Guvernului.

Cunoștințele acumulate vor contribui la:

  • sistematizarea activităților specifice analizei impactului de reglementare;
  • creșterea coerenței și eficienței procesului de analiză a impactului de reglementare;
  • îmbunătățirea modului în care sunt elaborate, formulate și consultate analizele de impact;
  • cooptarea reprezentanților societății civile în procesul elaborării și consultării analizei de impact.

Cursul a fost realizat la comanda de stat, stabilită prin Hotarârea Guvernului nr. 115 din 23 februarie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău