Curajul nebun al femeilor din Belarus: demaschează polițiștii pentru a fi identificați

  • 18 Septembrie 2020 15:41
Curajul nebun al femeilor din Belarus: demaschează polițiștii pentru a fi identificați

Femeile din Belarus au o problemă cu măștile la manifestațiile împotriva regimului, însă nu cele folosite din cauza pandemiei. Dorința de libertate este atât de mare, încât unele protestatare recurg la fapte incredibile. În timpul manifestațiilor, femeile încearcă să-i demaște pe polițiști, pentru a fi recunoscuți și astfel să fie trași la răspundere atunci când ar urma să scape de Aleksandr Lukașenko, scrie Digi24.ro

Protestele din Belarus durează de aproape șase săptămâni, de la realegerea președintelui Aleksandr Lukașenko, într-un scrutin pus la îndoială de opoziție și de țările democratice.

La Minsk au loc manifestații zilnice, iar peste o mie de persoane au fost arestate de bărbați ce nu pot fi identificați, iar mulți dintre cei ridicați oferă mărturii că au fost supuși torturilor.

Sătule de această hărțuire a forțelor de ordine, multe femei au început în această săptămână să rupă sau să dea jos măștilor polițiștilor. O echipă a televiziunii BBC a vorbit cu câteva persoane care fac acest lucru:

- Când Belarusul va fi liber, acești indivizi vor răspunde în fața justiției. (...) Această revoluție va avea un nume, Revoluția femeilor.

- Nu ne simțim protejați în Belarus. Acei oameni care ar trebui să ne protejeze ne trimit, de fapt, la închisoare. Vom ști cine sunteți, vom știm cum arătați, toată lumea îi va ști pe cei care care fac asta împotriva oamenilor pașnici. Se tem că într-o zi vor fi pedepsiți. 

BBC relatează că noua „tactică” a dus la mai multe confruntări cu forțele de ordine, iar unii dintre protestatari nu sunt de acord cu ea:

- Violența duce la mai multe violență. Dacă suntem agresivi cu cei care ne agresează nu ajungem nicăieri, vor fi doar doi oameni violenți. 

Între timp are loc identificarea polițiștilor demascați. Hackerii fură bazele de date și cu ajutorul programelor de identificare facială sunt găsiți. De exemplu, un om al legii a fost depistat pentru că, la alt protest, a lovit o femeie.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău