Cuplul Obama este numărul unu în topul celor mai admirate personalități din lume (sondaj)

  • 25 Septembrie 2020 09:16
Cuplul Obama este numărul unu în topul celor mai admirate personalități din lume (sondaj)

Barack și Michelle Obama sunt cele mai admirate personalități din lume, conform unei anchete realizate de institutul de sondare a opiniei publice YouGov publicat vineri, informează DPA.

Conform YouGov, este pentru prima dată când fostul președinte american ajunge pe prima poziție în topul celor mai admirați bărbați din lume de când a fost lansată inițiativa, în 2014.

Fondatorul Microsoft, miliardarul Bill Gates, este acum pe a doua poziție în topul celor mai admirați bărbați, după ce anul trecut era pe primul loc.

Președintele chinez Xi Jinping se situează pe poziția a treia, conform rezultatelor sondajului de opinie.

Cea mai admirată femeie din lume rămâne Michelle Obama, pe locul doi fiind actrița Angelina Jolie, iar pe locul trei, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Anul trecut, prezentatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey se afla pe poziția a doua, urmată de Angelina Jolie.

La sondajul YouGov au luat parte 45.000 de persoane din 42 de țări într-un proces în două etape. În prima, participanții au fost întrebați deschis ce bărbați și femei admiră. Din respectivele nume, au fost făcute două liste, cu cele mai frecvente 20 de nume de bărbați și femei menționate, iar listele pe țări au fost suplimentate cu personalități faimoase la nivel regional.

Apoi, din mai și până în septembrie acest an, oamenii au fost întrebați pe cine admiră mult (cu mai multe opțiuni posibile) și pe cine admiră cel mai mult (cu o singură alegere posibilă). Din aceasta, au fost calculate procente, pe baza cărora au fost stabilite clasamentele, a explicat YouGov. AGERPRES/

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău