Cum va putea fi traversat Bucureștiul în 25 de minute

  • 18 Septembrie 2018 16:52
Cum va putea fi traversat Bucureștiul în 25 de minute

Ministerul Transporturilor din România a prezentat zilele trecute proiectului unui act normativ privind Magistrala V de metrou, Drumul Taberei – Eroilor – Pantelimon. Varianta de act normativ propune unificarea proiectelor Drumul Taberei – Universitate și Universitate – Pantelimon în unul singur.

Conform acestei propuneri, 25 de minute ar fi necesar trenurilor de metrou să parcurgă Bucureștiul de la vest la est, în 2032, când va fi dată în funcțiune și ultima secțiune din magistrala V, anume Universitate – Pantelimon.

Obținerea unei durate de parcurs la traversarea Bucureștiului de 25 de minute va fi posibilă deoarece viteza comercială a trenurilor de metrou este de 36 de kilometri la oră, față de 14 kilometri la oră, viteza mijloacelor de transport la suprafață în prezent.

„Liniile de transport public suprateran care utilizează acest traseu sunt puternic stânjenite de traficul general astfel încât viteza comercială a acestora este sub 14 km/h și nu pot fi respectate graficele de circulație și nici crescută atractivitatea transportului public. Consecința acestui fapt este gradul mare de aglomerare stradală, poluare chimică și fonică și mari dificultăți în deplasarea populației din zonele respective”, spune Metrorex.

Întreaga magistrală V va avea 16,2 kilometri, 22 de stații, două depouri și o capacitate maximă de transport de 50.000 de călători pe oră și sens.

Sursa: agerpres

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău