Cum socialistul Țîrdea a scăldat Parlamentul cu date false și irelevante pentru a argumenta moțiunea (Mold-street)

  • 15 Noiembrie 2019 09:39
Cum socialistul Țîrdea a scăldat Parlamentul cu date false și irelevante pentru a argumenta moțiunea (Mold-street)

Deși subiectul declarat al moțiunii a fost legat de proiectul de lege asumat de premier privind modalitatea de alegere a Procurorului General, unii deputați socialiști au turnat în capul foștilor aliați toate păcatele legate de situația social-economică în Republica Moldova - folosindu-le ca argumente pentru moțiunea sus-numită, scrie Mold-street.com.

Potrivit sursei citate,analiza discursului de la tribuna Parlamentului a deputatului socialist Bogdan Țîrdea arată că argumentele acestora sunt susținute în mare parte de cifre manipulatorii, irelevante sau prezentate într-un cadru de timp când Guvernul pur și simplu nu putea să influențeze indicatorii vizați.

Mai mult decât atât! Țîrdea atribuie păcate guvernului pe măsuri care au fost votate în Parlament inclusiv de fracțiunea socialiștilor.

Chiar în prima frază din textul moțiunii de cenzură, socialiștii afirmă că în loc să schimbe direcția greșită spre care merge țara, „actualul guvern a devenit un cabinet, care prin inacțiunea sa pe diferite direcții de activitate social-economică dăunează intereselor actualei generații și viitoarelor generații de cetățeni”.

Chiar și așa, unii deputați socialiști au părut a fi luați prin surprindere de dimensiunea socială a moțiunii, deși pentru ea a semnat toată fracțiunea. De exemplu, după ce premierul Maia Sandu a prezentat în discursul din Parlament pachetul social prevăzut în proeictul de buget pentru anul viitor, deputatul Vasile Bolea a ținut să precizeze că moțiunea se bazează pe asumarea de răspundere pe subiectul Legii Procuraturii, iar „toate cele menționate în domeniul social, nimeni nu le-a refuzat și au fost mereu susținute de PSRM prin vot”.

Citiți integral materialul pe Mold-street.com.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău