Cum se răzbună Putin pe SUA pentru sancțiuni. Frații lui Biden nu mai au voie să meargă în Rusia

  • 12 Noiembrie 2022 13:57
Cum se răzbună Putin pe SUA pentru sancțiuni. Frații lui Biden nu mai au voie să meargă în Rusia

Regimul de la Kremlin a anunțat, vineri, că interzice intrarea pe teritoriul Rusiei a 200 de americani, printre aceștia numărându-se și membri ai familiei Biden, doi frați și o soră a președintelui Joe Biden. De altfel, și purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a primit interdicție de a mai intra în Rusia. Decizia ridicolă a Kremlinului a fost motivată ca fiind „un răspuns la sancțiunile SUA”.

Această decizie a fost luată „ca răspuns la sancțiunile tot mai numeroase ale administrației lui Joe Biden, nu numai împotriva oficialilor ruși (...), ci și a tuturor celor care, dintr-un motiv sau altul, nu sunt pe placul Washingtonului”, explică diplomația lui Putin într-un comunicat, scrie Digi24.

Printre persoanele care au primit interdicție de intrare în Rusia se numără James Brian Biden și Francis William Biden, doi frați ai președintelui american, precum și sora lor, Valerie Biden Owens. 

Pe listă figurează, de asemenea, senatorul independent de Vermont, Bernie Sanders, unul dintre cei mai duri critici ai invaziei rusești, dar și personalități politice și membri ai administrației președintelui Biden. 

Rusia acuză toate aceste persoane că sunt „implicate în promovarea unei campanii rusofobe și de sprijinire a regimului de la Kiev”, conform comunicatului. 

La sfârșitul lunii iunie, Rusia a anunțat că interzice intrarea pe teritoriul său a soției și fiicei președintelui american, după ce guvernul de la Washington a sancționat membri ai familiei lui Vladimir Putin, în special pe cele două fiice ale sale, și pe dictatorul rus însuși. 

Biden, la rândul său, are interdicție de intrare în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău