Cum sărbătoresc românii Paștele: 78% dintre aceștia merg la biserică în noaptea Învierii

  • 07 Aprilie 2018 08:59
Cum sărbătoresc românii Paștele: 78% dintre aceștia merg la biserică în noaptea Învierii

Sărbătoarea Paștelui înseamnă, pentru români, de cele mai multe ori, momente petrecute în familie, alături de cei dragi, așezați în jurul unei mese îmbelșugate de unde nu lipsesc niciodată ouăle roșii, drobul și cozonacii, arată arată un sondaj realizat de Reveal Marketing Research și publicat cu ocazia sărbătorilor pascale.

Astfel, opt din zece români își vor petrece sărbătoarea de Paște acasă cu familia. Totodată, 78% dintre români vor merge la biserică în noaptea de Înviere.

Potrivit sondajului, de pe masa de Paște a românilor nu vor lipsi ouăle roșii (84%)cozonacii (66%), sarmalele (61%), drobul (57%), preparatele din carne de miel (54%), pasca (54%) sau piftia (30%).

În ceea ce privește postul Paștelui, doar 9% dintre români spun că au ținut tot postul, 17% țin post doar miercurea și vinerea, 18% țin post doar ultima săptămână, în vreme ce 56% nu țin postul Paștelui.

Dintre respondenți, 68% obișnuiesc să facă cadouri de iepuraș, iar 32% nu au acest obicei. Printre cadourile pe care aceștia intenționează să le cumpere se numără iepurași de ciocolată (43%), obiective vestimentare (36%), jucării (32%), cozonaci și alte produse de patiserie (14%), electronice și electrocasnice (13%).

Paștele este cea mai importantă sărbătoare anuală creștină. Ea comemorează evenimentul fundamental al creștinismului, Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău