Cum să pierzi 17 miliarde de dolari

  • 06 Aprilie 2015 09:47
Cum să pierzi 17 miliarde de dolari

Au avut averi de miliarde de dolari, dar alegerile făcute i-au făcut să își piardă nu doar banii, ci și libertatea.

Bernard “Bernie” Madoff a intrat în istorie ca brokerul care a creat cea mai mare schemă Ponzie. Compania Bernard L. Madoff Investment Securities, creată în 1960, a fost una dintre cele mai importante de pe Wall-Street. Madoff a fost trădat chiar de către fiul său și a fost condamnat la 150 de ani de închisoare. Suma pe care pierdut-o se ridică la 17 miliarde de dolari. Fiul său, Mark, s-a sinucis imediat după izbucnirea scandalului, iar celălalt fiu a fost închis, scrie Money.ro.

Un alt miliardar care nu va mai vedea lumina zilei este Allen Stanford. La rândul său acesta a orchestrat o schemă Ponzi pentru care a fost condamnat la 110 ani închisoare. Standord, prin firma sa Stanford Financial Group, a înșelat investitorii cu 7 miliarde de dolari. Autoritățile i-au confiscat 2,2 miliarde de dolari.

Kim Dotcom, cel care a fondat site-ul de file sharing Megaupload, a pierdut 17 milioane de dolari, după ce a fost găsit vinovat de fraudă bancară, hacking și spionaj.

O mică avere a pierdut și Jordan Belfort, sursa de inspirație a filmului “Wolf of Wall Street”, regizat de Martin Scorsese. Belfort câștiga un sfert de miliard de dolari pe an la vârsta de 25 de ani prin firma sa Stratton Oakmont. El a fost găsit vinovat de fraudă și spălare de bani. A petrecut doi ani în închisoare și a plătit statului 100 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău