Cum să evităm riscul intoxicațiilor cu ciuperci. Recomandările ANSA

  • 03 Iunie 2020 14:20
Cum să evităm riscul intoxicațiilor cu ciuperci. Recomandările ANSA

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vine cu unele recomandări în scopul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci.

Potrivit ANSA, ciupercile proaspete pot fi achiziționate numai din locuri special amenajate și autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar și care asigură condițiile de igienă, etichetate și marcate corespunzător. De asemenea, consumatorii trebuie să evite să cumpere ciuperci de la cei care le vând în stradă, de la persoane care le strâng din păduri, deoarece îi pun sănătatea în pericol. 

Alte recomandări ale ANSA:

  • Nu folosiți în alimentație decât ciupercile bine cunoscute;
  • Consumul ciupercile crude, chiar și a celor cunoscute, este strict contraindicată;
  • Respectarea regimului termic la depozitarea ciupercilor prospete, inclusiv regimul de prelucrare termică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-1,15
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Sat
3
Sun
2
Mon
1
Tue
-0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău