Cum puteți beneficia de ajutorul de șomaj pe perioada stării de urgență (bizlaw.md)

  • 03 Aprilie 2020 10:15
Cum puteți beneficia de ajutorul de șomaj pe perioada stării de urgență (bizlaw.md)

În perioada stării de urgență, persoanele, inclusiv cele revenite de peste hotare, înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază lunar de ajutor de șomaj în cuantum de 2.775 lei. Ajutorul se va acorda chiar dacă nu au stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de ajutor de șomaj, conform legislației în vigoare.

Șomerii care deja beneficiază de ajutor de șomaj sau au obținut dreptul la ajutorul de șomaj în perioada stării de urgență, în cuantum mai mic decât 2.775 lei, vor beneficia de compensarea diferenței dintre cuantumul ajutorului de șomaj acordat și suma de 2.775 lei, până la ridicarea stării de urgență. 

Pentru a beneficia de ajutor de șomaj, persoanele care nu au statut de șomer urmează să se înregistreze la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă în raza căreia își au domiciliul sau reședința, pentru obținerea statutului de șomer, conform legislației în vigoare, și solicitarea ajutorului de șomaj. 

Persoanele care au statut de șomer, dar nu beneficiază de ajutor de șomaj urmează să depună la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă în raza căreia își au domiciliul sau reședința o cerere de solicitare a ajutorului de șomaj în cuantum de 2.775 lei. 

Mai multe detalii pe bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău