Cum poate fi înlăturat de la putere Boris Johnson și cine i-ar putea succede în Downing Street 10 (Reuters)

  • 06 Iulie 2022 19:38
Cum poate fi înlăturat de la putere Boris Johnson și cine i-ar putea succede în Downing Street 10 (Reuters)

Confruntat cu o criză politică majoră, premierul britanic Boris Johnson se agață de putere, în condițiile în care miniștrii din cabinetul său au început să plece, iar numărul parlamentarilor care îi cer demisia este în creștere. Reuters face o trecere în revistă a modurilor în care Johnson ar putea fi înlăturat de la putere, dar și a numelor care l-ar putea înlocui în Downing Street 10, transmite DIGI24.ro.

Modurile în care Boris Johnson ar putea fi îndepărtat de la conducerea guvernului Marii Britanii:

- Boris Johnson acceptă că a pierdut sprijinul din partea prea multor miniștri și membri ai partidului său și își dă demisia. Reuters notează că premierul britanic nu a dat niciun semn că ar lua în calcul o astfel de variantă.

- Mai mulți miniștri își dau demisia din guvern, forțându-l astfel și pe Boris Johnson să demisioneze. Potrivit Reuters, membrii importanți ai cabinetului său - Liz Truss, ministru de Externe, Ben Wallace, ministrul Apărării, Michael Gove, ministrul Dezvoltării - rămân pe loc.

- O parte din parlamentarii conservatori încearcă să modifice regulile partidului, astfel încât o moțiune de încredere împotriva lui președintelui să poată fi depusă mai devreme de un an de la precedenta, cum e acum. Boris Johnson a trecut recent peste o moțiune de încredere în partid, astfel că - cel puțin acum - nu mai poate fi depusă alta timp de un an. În curând vor avea loc alegeri pentru numirea așa-numitului Comitet 1922, care stabilește aceste reguli.

Citi'i continuarea pe DIGI24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău