Cum organizează marile metropole primul Revelion fără restricții Covid. Focuri de artificii anulate pentru a proteja animalele

  • 31 Decembrie 2022 15:09
Cum organizează marile metropole primul Revelion fără restricții Covid. Focuri de artificii anulate pentru a proteja animalele

Miliarde de oameni de pe tot globul se pregătesc să întâmpine anul 2023 cu primul Revelion fără restricții impuse de pandemia de coronavirus, după doi ani în care COVID-19 a afectat festivitățile de Anul Nou. Unele orașe au anulat totuși focurile de artificii, însă nu din cauza restricțiilor Covid, ci pentru a proteja animalele.

Sydney este fi una dintre primele metropole ale lumii care va marca intrarea în 2023, atrăgând audiențe TV uriașe în întreaga lume, cu numărătoarea sa inversă și un gigantic foc de artificii deasupra emblematicei clădiri a operei.

Un curcubeu de culori va ilumina portul Sydney, 2.000 de focuri de artificii urmând să fie lansate de pe cele patru „pânze” ale Operei din Sydney și alte 7.000 din câteva puncte de pe Harbour Bridge, mai numeroase ca niciodată.

Pentru prima dată în ultimii 12 ani vor fi lansate artificii de pe acoperișurile a patru clădiri, pentru a încadra spectacolul grandios, au anunțat organizatorii festivităților, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Înainte de pandemie, peste un milion de oameni participau la festivitățile de la Sydney, în timp ce un miliard de spectatori urmăreau din alte părți ale lumii.

Parisul va pune în scenă primul său foc de artificii de Anul Nou din 2019, după ce edițiile din 2020 și 2021 au fost anulate din cauza COVID-19. Un spectacol de artificii de 10 minute va începe la miezul nopții, 500.000 de persoane fiind așteptate să se adune pe celebrul bulevard Champs-Élysées pentru a-l urmări.

Focuri de artificii anulate, dar nu de Covid

În alte părți ale lumii, atmosfera nu este la fel de sărbătorească. Guvernul din Malaezia a anulat numărătoarea inversă de Anul Nou și focurile de artificii din piața Dataran Merdeka din Kuala Lumpur, după inundațiile care au afectat zeci de mii de locuitori și o alunecare de teren care a ucis 31 de persoane luna aceasta.

De asemenea, la celebrele Turnuri Petronas nu vor fi organizate spectacole și focuri de artificii.

În China, numeroase persoane au scris online că explozia numărului de cazuri de COVID-19 cu care se confruntă țara de când guvernul a pus capăt politicii sale de „zero COVID” a distrus șansele unei atmosfere de sărbătoare.

În Croația, zeci de orașe, inclusiv capitala Zagreb, au anulat focurile de artificii de Anul Nou, după ce iubitorii de animale au avertizat cu privire la efectele dăunătoare ale zgomotului și gazelor toxice asupra animalelor și oamenilor, făcând apel la sărbători mai atente cu mediul înconjurător.

Orașul Rovinj de la Marea Adriatică va înlocui focurile de artificii cu spectacole de lasere, iar capitala Zagreb, cu festivități cu confetti, efecte vizuale și muzică.

Orașul portuar Rijeka va redirecționa fondurile alocate focurilor de artificii către asociații de îngrijire a animalelor, au precizat autoritățile locale.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:3,6 m/s
Thu
4
Fri
6
Sat
12
Sun
9
Mon
5
Arhivă Radio Chișinău