Cum își mobilizează Rusia industria pentru un război prelungit în Ucraina / Șoigu s-a dus personal la fabrica de tancuri Uralvagonzavod

  • 13 August 2022 10:53
Cum își mobilizează Rusia industria pentru un război prelungit în Ucraina / Șoigu s-a dus personal la fabrica de tancuri Uralvagonzavod

Se pare că Rusia încearcă să-și mobilizeze industria pentru a sprijini eforturile prelungite de război din Ucraina, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea publicată în noaptea de vineri spre sâmbătă, scrie hotnews.ro.

Direcția principală de informații militare ucrainene (GUR) a raportat că Moscova a inițiat „mobilizarea industrială" a întreprinderilor din domeniul apărării la începutul lunii august, interzicând unor angajați și întregii conduceri de la conglomeratul industrial de stat rus Rostec să își ia concediu.

GUR a adăugat că și Comisia militaro-industrială a Federației Ruse, prezidată de Vladimir Putin, se pregătește să modifice programul de comenzi de stat pentru apărare până la începutul lunii septembrie pentru a crește cheltuielile cu 600-700 de miliarde de ruble (aproximativ 10 miliarde de dolari).

Mobilizarea industriei rusești a început la sfârșitul lunii iunie

De asemenea, publicația rusă Ura a raportat că ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a vizitat probabil la 12 august fabrica Uralvagonzavod, cel mai mare producător de tancuri din Rusia și producătorul tancurilor principale de luptă rusești T-72.

GUR a spus anterior că Uralvagonzavod s-a confruntat cu probleme financiare din cauza sancțiunilor impuse de Occident și a nerespectării obligațiilor contractuale față de statul rus.

Dacă este adevărată, vizita lui Șoigu ar putea sugera că Kremlinul încearcă să repornească sau să extindă funcționarea complexului militar-industrial.

ISW a raportat anterior că Kremlinul a efectuat o pseudo-mobilizare a economiei rusești, propunând Dumei de Stat a Rusiei, la 30 iunie, un amendament la legile federale privind chestiunile legate de aprovizionarea Forțelor Armate Ruse.

Amendamentul obligă întreprinderile rusești, indiferent de proprietate, să îndeplinească comenzile militare rusești și permite Kremlinului să modifice condițiile de muncă pentru angajați.

Putin a semnat amendamentul la 14 iulie, ceea ce indică faptul că Rusia va continua să introducă mai multe măsuri pentru a extinde controlul direct al Kremlinului asupra operațiunilor complexului militar-industrial rus.

Principalele concluzii ale ISW:

Forțele rusești au efectuat atacuri terestre la est de Siversk și la nord-est și sud-est de Bahmut.

Trupele ruse au efectuat atacuri terestre la sud-vest și nord-vest de orașul Donețk.

Forțele ucrainene au distrus ultimul pod funcțional pe care forțele rusești îl foloseau pentru a transporta echipament militar în apropierea centralei hidroelectrice Kakhovka.

Oficialii ucraineni au confirmat lovituri ucrainene suplimentare asupra unor depozite de muniții rusești și asupra unui punct logistic din regiunea Herson.

Este posibil ca oficialii regionali ruși să prezinte în mod fals procentul de completare a batalioanelor de voluntari nou formate.

Partizanii ucraineni iau la țintă probabil oficialii de ocupație ruși și colaboratorii ucraineni care se pregătesc pentru referendumurile false de anexare la Federația Rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău