Cum explică Chicu de ce Chișinăul a solicitat Moscovei creditul de 500 milioane de dolari

  • 25 Noiembrie 2019 09:58
Cum explică Chicu de ce Chișinăul a solicitat Moscovei creditul de 500 milioane de dolari

Republica Moldova are nevoie de reparația a aproximativ 1400 de km de drumuri, lucrări care ar presupune cheltuieli de aproximativ 1,4 miliarde de euro, a declarat astăzi după o ședință comună cu președintele și cu șeful Legislativului, premierul Ion Chicu. El a precizat că Republica Moldova are nevoie de aceste investiții în următorii 2-3 ani și va căuta diferite modalități de finanțare.

Potrivit lui Ion Chicu, anume în acest scop Chișinăul a și început discuțiile cu Moscova în vederea unui credit de 500 de milioane de dolari din partea Rusiei. Potrivit lui Ion Chicu, discuțiile sunt la etapa finală și speră că vor începe să ajungă în Republica Moldova în prima parte a anului viitor.

În alt context, Ion Chicu a anunțat că va efectua o vizită la Kiev în luna decembrie, unde va participa și la Summit-ul GUAM. De asemenea, el a reiterat că l-a invitat pe omologul său de la București într-o vizită la Chișinău.

Amintim că Ion Chicu a vorbit despre creditul din Federația Rusă în urma vizitei sale la Moscova. Unii experți au atenționat atunci că Rusia face împrumuturi la procente foarte mari și sunt foarte costisitoare.

Acum un an președintele Igor Dodon declara că Rusia ar putea să acorde un miliard de dolari pentru reconstrucția drumurilor, dintre care o parte ar fi urmat să reprezinte partea de grant.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău