Cum este sărbătorit Crăciunul în lume

  • 25 Decembrie 2023 16:22
Cum este sărbătorit Crăciunul în lume

Crăciunul este sărbătorit, în funcție de tradiții, climă sau evenimente organizate local în cele patru colțuri ale lumii, iar sărbătoarea a început de duminică și continuă luni, relatează news.ro

În Australia, data Crăciunului cade în plină vară australă. Însă atmosfera nu este mai puțin festivă, iar petreceri au loc pe plajă, în costum de baie, pe plăci de surf și în jurul grătarului.

Pentru kenieni, o populație majoritar creștină, Crăciunul înseamnă reunirea familiei. Credincioșii de la Legio Maria African Church Mission au portnit în procesiune, în acest an, la slujba de Crăciun.

SUA

În Florida, în Statele Unite, petrecerile festive de Crăciun seamănă cu cele din Australia, mai ales pe plajă. Cocoa Beach n-ar nimic de-a face cu Polul Nord, dar un eveniment de surfing cu Moși Crăciuni este organizat anual și strânge fonduri pentru asociații de caritate.

În regiunea Rio Grande, comunități indigene se reunesc pentru a sărbători perioada crăciunului în costume tradiționale, dansuri și muzică.

CHINA

În China, Crăciunul este o sărbătoare care devine treptat tot mai populară. Decorațiuni apar în orașe, iar festivități sunt organizate în toată țara.

COLUMBIA

Columbia este o țară în care aproape 95% dintre locuitori sunt creștini. Crăciunul este un moment foarte important pentru locuitori, iar festivitățile încep de la 7 decembrie, cu ”Ziua Lumânărilor”. În acest an, președintele Gustavo Petro a participat la un eveniment organizat la Bogota pentru persoane fără adăpost.

 

MACEDONIA DE NORD

Ca în fiecare an, sute de persoane s-au îmbrăcat în costumul roși cu alb lui Moș Crăciun, pentru a participa la o cursă festivă pe străzile din Skopje, în Macedonia de Nord.

ELVEȚIA

Apa cu o tempertură de 8°C nu i-a descurajat pe numeroși locuitori ai Elveției să sară în Lacul Geneva (Leman) pentru a sărbători Crăciunul, și a bea ceva. În urmă cu o săptămână, peste 4.000 de persoane au participat la o competiție de înot.

VATICAN

Aproximativ 6.500 de credincioși au asistat la slujba de Crăciun prezidată de Papa Francisc în Bazilica Sf. Petru, la Vatican, iar sute de credincioși au urmărit-o pe ecrane uriașe instalate afară. ”Suntem apropiați de frații și surorile noastre care suferă din cauza războiului: ne gândim la Palestina, Israel și Ucraina”, a declarat Suveranul Pontif.

IRAK

Crăciunul a devenit o zi liberă în Irak, în 2020. La Biserica Al-Tahera Al-Kubra de la Qaraqosh, în nordul Irakului, locuitori s-au adunat să asiste la o slujbă punctată cu un foc uriaș în aer liber.

INDONEZIA

Numeroase slujbe au fost organizate în toată Indonezia, o țară cu populație majoritar musulmană. În Biserica Bethanyd, la Surabaya, sute de persoane au ținut lumânări în timpul rugăciunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău