Cum este monitorizată școlarizarea copiilor plecați peste hotare

  • 18 Noiembrie 2021 17:48
Cum este monitorizată școlarizarea copiilor plecați peste hotare

În situația în care familia își mută locul de trai, până la prezentarea dovezii de înmatriculare a copilului în altă școală, se eliberează doar copii ale actelor necesare și extrase din dosarul personal al elevului. Administrația instituției de învățământ informează părintele despre necesitatea prezentării unei confirmări cu referire la continuarea studiilor de către copil în locul în care s-au stabilit. Precizarea este făcută de Ministerul Educației, solicitat de IPN să comunice cum este monitorizată școlarizarea copiilor plecați peste hotare.

Potrivit Ministerului Educației, atribuția de asigurare a școlarizării copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 (7) și 16 ani le revine autorităților administrației publice locale și părinților sau altor reprezentanți legali. Evidența școlarizării copiilor este în atribuția administrațiilor publice locale.

Pentru asigurarea școlarizării există o colaborare între consiliile raionale, primăriile, consiliile administrative ale organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și consiliile profesorale ale instituțiilor de învățământ. Totodată există comisii mixte, formate din colaboratorii direcțiilor de învățământ, instituțiilor de învățământ, a comisariatelor de poliție, care fac vizite la domiciliu pentru a discuta cu elevii și părinții și pentru a identifica cauzele neșcolarizării sau abandonului școlar.

Ministerul Educației și Cercetării sistematizează datele cu referire la situația școlarizării copiilor în prima decadă a lunii octombrie și ulterior periodic, la finele semestrelor I și II pe parcursul anului școlar, pentru a monitoriza dinamica situației.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău