Cum afli ce știe Facebook despre tine

  • 04 Octombrie 2016 19:13
Cum afli ce știe Facebook despre tine

ProPublica, o agenție de presă non-profit, care realizează investigații jurnalistice, a dezvăluit că există un plugin pentru browser-ul Chrome care dezvăluie toate informațiile pe care Facebook susține că le deține despre cele două miliarde de utilizatori ai săi.

De obicei, informația este ascunsă în meniuri, dar cu noul plugin utilizatorii pot vedea și aprecia cât de corecte sunt informațiile preluate de rețeaua de socializare, scrie Descoperă.

Algoritmii Facebook analizează tot ce postează utilizatorul, etichetele pe care le pune în poze, schimbarea statusului relației, postările despre personalitățile politice, precum și multe altele, conform agenției de presă din New York.

Abilitățile software-ului nu se opresc aici.

În timp ce utilizatorul caută pe browser magazinele cu haine preferate, închiriază mașini sau face rezervări pentru saloanele de înfrumusețare la orice pagină care are un buton conectat către Facebook, giganticul din social media colectează informații despre utilizator. Facebook deține alte site-uri care îl ajută să îndeplinească această sarcină, precum WhatsApp și Instagram.

Firma de social media cumpără informații despre utilizatorii săi de la cei care plătesc spațiul pentru reclame, astfel compania va ști ce mașini sau haine preferă utilizatorul, conform ProPublica.

Printre datele esențiale despre utilizator, precum vârsta, sexul și locația, compania deține informații mult mai complexe precum dacă utilizatorul a donat bani pentru caritate sau unde a fost în vacanța de iarnă. Pe baza acestor date, se creează un profil al utilizatorului.

De exemplu, utilizatorii care îl plac pe Donald Trump pe Facebook vor fi considerați conservatori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău