Cum a schimbat căldura sufocantă turismul în Europa: Ce țări aleg turiștii pentru vacanțele de vară pentru a scăpa de caniculă

  • 13 August 2023 11:59
Cum a schimbat căldura sufocantă turismul în Europa: Ce țări aleg turiștii pentru vacanțele de vară pentru a scăpa de caniculă

Țările nordice iau locul clasicelor Grecia, Italia sau Spania când vine vorba de destinații turistice. Și asta din cauza valului extrem de căldură care a lovit Europa. Temperaturile devin insuportabile chiar și pe plaje. O analiză Reuters arată că trendurile s-au schimbat în materie de călătorii. Iată în ce alte zone merg acum turiștii, ca să scape de caniculă, scrie Digi24.ro.

Trendul „verii scandinave” e în continuă creștere. Este vorba despre țări precum Finlanda, Norvegia, Suedia și Islanda unde se rezervă tot mai multe vacanțe, cu 37% mai multe față de anul trecut.

Asta în timp ce interesul pentru vizitarea Mediteranei a scăzut cu 10% din luna iunie, conform analizei Reuteres.

Iar operatorii se așteaptă ca acest trend pentru țările nordice să se mențină și în viitor.

Operatorii agențiilor de turism recomandă, de exemplu, mai multe insule din nordul Norvegiei, ca o alternativă pentru insulele grecești: acolo temperaturie trec rar de 15 grade Celsius.

Spania, una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Europa. Interesul pentru călătorii se schimbă și aici. Rezervările au crescut cu 15%, chiar 25% pentru nordul țării, pentru zone precum Costa Verde.

În același timp, tot mai mulți turiști renunță complet la mare în favoarea munților. Preferă drumețiile și plimbările în locul lenevitului pe plajă. Operatorii de turism au primit tot mai multe cereri pentru munții Dolomiți din Italia, dar și pentru Alpii elvețieni și Alpii austrieci. Aici, pe lângă răcoare și liniște, găsiți resorturi cu piscine infinity și mâncare delicioasă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău