Cum a răspuns PG la denunțul PDM privind uzurparea puterii de stat de către actuala guvernare

  • 04 Septembrie 2019 10:34
Cum a răspuns PG la denunțul PDM privind uzurparea puterii de stat de către actuala guvernare

Denunțul deputaților Partidului Democrat privind uzurparea puterii de stat de către actuala guvernare nu corespunde cerințelor de formă și conținut, prevăzute de Codul de procedură penală, argumentează Procuratura Generală refuzul său de a porni urmărirea penală.

Democrații nu ar fi indicat în denunț numele, prenumele, calitatea și domiciliul petiționarilor. Totodată, procurii mai afirmă că din conținutul denunțului nu rezultă care ar fi consecința prejudiciabilă a faptei pretins infracționale. Deputații PDM pot să depună un nou denunț în scris care să corespundă procedurilor sau să se prezinte la procuratură pentru a face un denunț verbal, mai informează procurorii.

Astfel, Procuratura consideră distorsionată poziția PDM, care a acuzat Procuratura Generală că decizia sa ar fi fost influențată politic de actuala guvernare.

În denunțul depus, deputații PDM i-au acuzat de uzurparea puterii de stat pe președintele Igor Dodon, premierul Maia Sandu, ministrul de Interne, Andrei Năstase, membrii Guvernului și pe deputații din majoritatea parlamentară. Democrații le incriminează acestora că, în perioada 8-15 iunie, ar fi preluat puterea în stat fără a avea nici un drept constituțional și legitim.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău