Cum a decurs eliberarea luptătorilor din batalionul Azov în schimbul oligarhului Medvedciuk, supranumit „Prințul Întunericului” (presa turcă)

  • 03 Ianuarie 2023 17:28
Cum a decurs eliberarea luptătorilor din batalionul Azov în schimbul oligarhului Medvedciuk, supranumit „Prințul Întunericului” (presa turcă)

Ziarul turc Hurriyet a publicat detaliile schimbului oligarhului ucrainean Viktor Medvedciuk, care este nașul uneia dintre fiicele lui Vladimir Putin, cu cinci comandanți ai batalionului Azov, care a avut loc în septembrie anul trecut la Ankara, transmite BBC.

Publicația susține că schimbul a fost inițiat de partea rusă, iar negocierile privind organizarea acestuia au avut loc în Turcia cu participarea serviciilor secrete turcești, scrie G4Media.

În ziua stabilită, două avioane au aterizat pe aeroportul din Ankara: din Rusia cu soldații Azov capturați și din Ucraina cu Medvedciuk, capturat de ucraineni. Reprezentanții rușilor și ucrainenilor au procedat apoi la identificarea participanților la schimb și la verificarea stării de sănătate a acestora.

După finalizarea acestei proceduri, schimbul a decurs fără obstacole, scrie Hurriyet.

Se știe că, la invitația autorităților turce, comandanții batalionului Azov vor rămâne în Turcia până la sfârșitul războiului. Însuși președintele Recep Tayyip Erdogan a oferit atunci garanții pentru siguranța lor.

Potrivit ziarului, aceasta a fost una dintre condițiile puse de partea rusă.

Soarta lui Viktor Medvedciuk este încă necunoscută.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău