Cum a comentat PDM refuzul Blocului ACUM de a participa la consultările comune cu Igor Dodon

  • 01 Aprilie 2019 16:11
Cum a comentat PDM refuzul Blocului ACUM de a participa la consultările comune cu Igor Dodon

Partidul Democrat din Moldova a comentat decizia Blocului ACUM de a refuza participarea la discuțiile cu liderii principalelor formațiuni parlamentare, organizate de președintele Igor Dodon.

 „Prin acest gest, PAS și PPDA încearcă de fapt să-si acopere o nouă decizie de a refuza dialogul, de a bloca în continuare țara. Cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate și urmează să-și asume răspunderea în fața cetățenilor pentru acest gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă, cu efect negativ direct asupra moldovenilor. 
Constatăm, de asemenea, că cei din PAS și PPDA își înșală în mod grav electoratul. Mai întâi au desființat blocul ACUM, sub care au fost votați de către cetățeni, iar acum, în loc să lucreze pentru salarii și pensii mai bune, așa cum au promis, ei declanșează războaie politice, acțiuni de șantaj în Parlament și încearcă să destabilizeze țara”, se arată în comunicatul formațiunii. 

De asemenea, PDM a calificat decizia Blocului ACUM drept „o gafă politică”. 

Amintim că Blocul ACUM a anunțat că nu va participa la consultările lansate pentru mâine de președintele Igor Dodon cu partidele parlamentare. Liderii Blocului au reiterat într-o conferință de presă că nu vor negocia cu partidele pe care le numesc oligarhice și au amintit că au elaborat mai multe proiecte de legi și hotărâri menite să democratizeze Republica Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău