Cultura românească, promovată prin intermediul proiectelor finanțate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, este prezentă în toate regiunile din R. Moldova

  • 29 Noiembrie 2022 15:34
Cultura românească, promovată prin intermediul proiectelor finanțate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, este prezentă în toate regiunile din R. Moldova

Cultura românească, promovată prin intermediul proiectelor finanțate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, este prezentă în toate regiunile din Rep. Moldova. Unul dintre aceste proiecte este și „TIMPUL din România, ediția din Republica Moldova”, desfășurat în perioada 1 mai – 1 decembrie, transmite Radio Chișinău.

Potrivit secretarului de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul Românei, Adrian Dupu, obiectivele proiectului au fost promovarea lecturii și facilitarea accesului publicului larg la cultura românească. Totodată, prin intermediul proiectului s-a urmărit promovarea tinerilor scriitori de pe ambele maluri ale Prutului, diversificarea conținutului cultural prin lansări de carte semnate de autori români.

Directoarea revistei de cultură „Timpul ediția din Republica Moldova”, Maria Ivanov, a menționat că beneficiari direcți ai proiectului au fost cititorii din regiunile de nord, sud, centru, Găgăuzia, tineri debutanți, scriitori consacrați, artiști plastici:

„În cadrul realizării proiectului au fost obținute următoarele rezultate: 4 900 de exemplare ale revistei distribuite gratuit prin țară. Revista a fost distribuită la Chișinău, Bălți, Glodeni, Cahul, Comrat, s. Leușeni, s. Doina, c. Cuhnești, Vadul lui Vodă. 30% din spațiul revistei a fost alocat tinerilor scriitori din România și din Republica Moldova, ale căror cărți au fost recenzate; patru debuturi în Revistă; șapte recenzii ale cărților contemporane semnate de autori români de importanță culturală deosebită; Evenimente culturale, având finanțare din României, au fost realizate în Republica Moldova, promovate în paginile Revistei, cum ar fi proiectul „MoldArte”, inițiat de Institutul Cultural Român la Chișinău; Au fost realizate 7 lansări ale celor 7 numere de Revistă apărute în cadrul proiectului finanțat de DRRM. La fiecare eveniment s-a pus în discuție identitatea noastră culturală română”, a declarat pentru Radio Chișinău Maria Ivanov.

Proiectul „TIMPUL din România, ediția din Republica Moldova” a fost implementat de Asociația Obștească TIMPUL TINERILOR DIN MOLDOVA, și  a fost finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.


Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău