CUB-ul și-a ales președintele

  • 05 Noiembrie 2022 14:15
CUB-ul și-a ales președintele

Fostul ambasador al Rep. Moldova în SUA, Igor Munteanu, ex-deputat al Platformei DA, a fost ales președinte al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) în cadrul Congresului noii formațiuni politice care s-a desfășurat sâmbătă, 5 noiembrie 2022, la Chișinău, transmite Radio Chișinău.

Delegații la Congres au aprobat în unanimitate alegerea lui Igor Munteanu în calitate de președinte al CUB care se dorește a fi o formațiune de inspirație liberală, de centru-dreapta, proeuropeană. De altfel, Igor Munteanu a fost unicul candidat propus pentru această funcție.

Înainte de vot, membrii formațiunii delegați la Congres au aprobat statutul și Programul politic al CUB.

Astfel, printre prioritățile anunțate de CUB se numără aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, crearea unor spații comune integrate cu România, ceea ce va stimula potențialul, resursele și instituțiile celor două state într-un proiect de unitate națională, deschiderea locurilor de muncă, dezvoltare economică durabilă, descentralizarea efectivă a puterii de stat și politici de bunăstare, etc.

De asemenea, a fost aleasă componența Consiliului Politic Național provizoriu care va funcționa până la înregistrarea oficială a partidului.

Printre personalitățile reunite în cadrul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare se numără fostul deputat și ambasador Igor Klipii, expertul în sănătate, Rodica Grama, expertul economic Veaceslav Ioniță, prorectorul de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Ludmila Armașu, fostul ministru de interne Victor Catan, academicianul Valeriu Matei, expertul în finanțe și bănci Sveatoslav Mihalache, jurnalistul Ion Terguță, vicepreședintele raionului Anenii Noi, Octavian Zelinschi, primarul de Căușeni Valentina Casian, demograful Valeriu Sainsus și alții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău