Cuba este lovită de o „creștere dramatică” a numărului de cazuri de Covid, din cauza variantei Delta

  • 22 Iulie 2021 09:54
Cuba este lovită de o „creștere dramatică” a numărului de cazuri de Covid, din cauza variantei Delta

Circulația variantei Delta a coronavirusului a dus la o „creștere dramatică” a numărului de cazuri în Cuba, a anunțat, miercuri, Organizația Panamericană a Sănătății.

„Cazurile de Covid-19 și decesele se înmulțesc în Cuba, unde multe provincii se confruntă cu creșteri dramatice ale infectărilor”, a declarat Carissa Etienne, directoarea OPS, agenția regională a Organizației Mondiale a Sănătății, conform Agerpres.

Situația este „deosebit de acută” în regiunea turistică Matanzas, a precizat ea.

Potrivit lui Ciro Ugarte, șeful situațiilor de urgență din OPS, Cuba, o țară de 11 milioane de locuitori a cunoscut în această săptămână un record de contaminări de la apariția virusului în martie 2020.

„Au fost înregistrate peste 43.000 de cazuri, ceea ce reprezintă o creștere de 21% (n. red. - față de săptămâna precedentă), cu o medie de 6.199 de cazuri zilnice”, a subliniat Ciro Ugarte care a atras atenția că varianta Delta circulă deja în mai multe provincii.

Cu toate acestea, el nu a stabilit o legătură cu recentele proteste împotriva regimului care au avut loc în 11 și 12 iulie - „Numărul cazurilor din Cuba era deja în creștere înainte de manifestațiile recente”, a spus el.

Cuba nu s-a alăturat programului de distribuție a vaccinurilor COVAX, sprijinit de Organizația Mondială a Sănătății și gestionat de OPS în America Latină. Cu toate acestea, un program de vaccinare a fost lansat la mijlocul lui mai, cu două vaccinuri candidate care au fost dezvoltate de oamenii de știință cubanezi. Până la 17 iulie, 3,3 milioane de persoane, 30% din populație, un nivel încă scăzut, au fost vaccinate cu aceste seruri, potrivit lui Ciro Ugarte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
17,42
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:12,52 m/s
Wed
14
Thu
17
Fri
16
Sat
15
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău