Cuantumul maxim al finanțării PARE 1+1 se majorează la 250 mii lei

  • 11 August 2017 08:31
Cuantumul maxim al finanțării PARE 1+1 se majorează la 250 mii lei

Cuantumul maxim al finanțării nerambursabile, alocate din contul Programului de atragere a remitențelor în economia națională PARE 1+1 se majorează de la 200 mii lei la 250 mii lei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Majorarea finanțării nerambursabile a fost recomandată de experții europeni într-un studiu privind eficientizarea acestui Program lansat în 2010. Studiul a fost realizat  în cadrul suportului acordat pentru implementarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv, parte a Acordului de Asociere, semnat cu Uniunea Europeană.

Totodată, s-a luat în considerare și faptul devalorizării monedei naționale  din 2010 până în prezent cu circa 25-30 la sută.

Alte modificări și completări promovate de Executiv prevăd optimizarea  actelor  procedurale necesare  pentru aplicarea la PARE 1+1. Aceasta se va face  prin prezentarea  unui singur document cerere-tip  de participare la Program. Totodată, participantul la Program va prezenta o declarație  pe proprie răspundere că nu a beneficiat de ajutoare de la stat, oferite prin alte proiecte.

Conceptul Programului  PARE  prevede  că la suma investită de moldovenii reveniți acasă în dezvoltarea statul vine cu un ajutor nerambursabil în aceeași mărime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău