Cu sprijinul Japoniei, primul nanosatelit moldovenesc va merge în spațiu

  • 04 Iulie 2022 20:20
Cu sprijinul Japoniei, primul nanosatelit moldovenesc va merge în spațiu

Cu sprijinul Japoniei, primul nanosatelit moldovenesc va merge în spațiu. Potrivit Infotag, acest lucru a fost anunțat luni de ambasadorul Japoniei în Moldova, Yoshihiro Katayama, în cadrul ceremoniei solemne de lansare a școlii de vară "Inovații în nanomedicină".

El le-a împărtășit celor adunați "știri optimiste și încurajatoare în domeniul explorării spațiului". Potrivit ambasadorului, un grup de cercetători și studenți de la Universitatea tehnică din Moldova au proiectat și construit un nanosatelit numit TUMnanoSat, care va fi livrat în curând Stației spațiale internaționale, grație programului special de cercetare "Kibo" ("Speranța").

"Consider lansarea primului nanosatelit moldovenesc un eveniment istoric în relațiile bilaterale moldo-japoneze", a spus diplomatul, menționând că ambasada se pregătește deja pentru evenimentul dedicat lansării nanosatelitului.

Participanții au ascultat, de asemenea, o prelegere susținută de profesorul Universității Nagoya, laureatul Nobel Hiroshi Amano, dedicată temei atingerii neutralității carbonului.

Școala de vară va continua până pe 6 iulie, iar studenții și tinerii cercetători din Moldova vor avea ocazia să învețe din experiența oamenilor de știință din Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia, Japonia și Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău