Cu prilejul Zilei Independenței, premierul eston îndeamnă la unitate în lupta împotriva pandemiei

  • 24 Februarie 2021 16:53
Cu prilejul Zilei Independenței, premierul eston îndeamnă la unitate în lupta împotriva pandemiei

Estonia marchează miercuri 103 ani de la proclamarea independenței, iar cu acest prilej premierul eston Kaja Kallas a comparat lupta împotriva pandemiei de COVID-19 cu un război pentru independență și a îndemnat populația la unitate, informează dpa, preluat de Agerpres.

În discursul pe care l-a susținut cu ocazia Zilei Independenței, Kaja Kallas le-a cerut estonilor să dea dovadă de unitate în combaterea pandemiei de COVID-19. "Într-un fel, situația prin care trecem acum este de asemenea un război pentru independență. Și în acest război sunt câștigători și învinși: oameni, familii, companii și state", a subliniat premierul.

Estonia și-a proclamat independența față de Rusia în 24 februarie 1918, la sfârșitul Primului Război Mondial. Ulterior, ea a fost ocupată de Uniunea Sovietică, în iunie 1940, iar după destrămarea URSS-ului, în anii 1990, și-a redobândit independența pe 20 august 1991.

Potrivit autorităților sanitare estone, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.096 de noi infectări. Astfel, numărul de noi contaminări înregistrate într-o zi în Estonia a depășit miercuri nivelul de 1.000 pentru a doua oară de la începutul pandemiei, un nivel record fiind înregistrat pe 7 ianuarie, de 1.104 de persoane infectate.

Experți în domeniul sănătății atenționează că Estonia s-ar putea confrunta cu o perioadă dificilă, în martie-aprilie, și au îndemnat autoritățile să înăsprească restricțiile din această săptămână.

Estonia, țară cu circa 1,3 milioane de locuitori, se confruntă cu o creștere constantă a numărului de noi infectări începând cu sfârșitul anului trecut. Până în prezent, această țară a înregistrat peste 60.000 de contaminări, iar 5.157 de persoane au decedat de COVID-19.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău