Cu ocazia Zilei Europei, 21 de șefi de stat din UE au semnat Apelul Comun pentru Europa

  • 09 Mai 2019 09:27
Cu ocazia Zilei Europei, 21 de șefi de stat din UE au semnat Apelul Comun pentru Europa

Cu ocazia Zilei Europei, marcată la 9 mai, 21 de șefi de stat din Uniunea Europeană au semnat Apelul Comun pentru Europa înaintea alegerilor europene din mai 2019. Liderii europeni se întâlnesc, pe de altă parte, joi, la Sibiu, într-un summit informal menit să traseze viitorul Europei după Brexit, potrivit Digi24.ro.

„Nu putem și nu ar trebui să considerăm că pacea și libertatea, prosperitatea și bunăstarea sunt garantate”, avertizează liderii europeni în acest apel. „Este necesar să ne implicăm cu toții în mod activ în promovarea ideii mărețe a unei Europe pașnice și integrate”, mai spun ei, scrie sursa citată.

„Alegerile din 2019 au o importanță deosebită: dumneavoastră, cetățenii europeni, sunteți cei care decideți calea pe care Uniunea Europeană o va urma. De aceea, noi, șefii de stat din Bulgaria, Cehia, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Ungaria, Malta, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia și Finlanda, îi chemăm pe toți cetățenii europeni cu drept de vot să participe la alegerile pentru Parlamentul European la sfârșitul lunii mai 2019”, spun cei 21 de lideri europeni.

Cei a căror semnătură lipsește de pe acest apel sunt reprezentanții Belgiei, Danemarcei, Luxemburgului, Olandei, Spaniei, Suediei și Marii Britanii.

Alegerile europalamentare 2018 se vor organiza în toate cele 28 de țări ale Uniunii Europene, inclusiv în Marea Britanie, chiar dacă Londra se pregătește de Brexit în octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,71
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:7,6 m/s
Mon
13
Tue
12
Wed
14
Thu
16
Fri
15
Arhivă Radio Chișinău