CU MINTEA DESCHISĂ | Roluri în cuplu: cum ne alegem rolurile și ne găsim rostul într-un cuplu

  • 20 August 2020 12:52
0%
00:00:00
00:00:00

Continuăm seria de emisiuni dedicate relațiilor de cuplu. În prima ediție din acest ciclu am demitizat cele mai răspândite credințe și mituri despre relații și căsătorie, iar acum vă propun să continuăm cu miturile și convingerile care țin în mod special de roluri în cuplu.

Tradiția ne transmite niște rețete despre cum trebuie să fie și ce trebuie să facă femeia și bărbatul întrun cuplu. Există o imagine standard, idealizată despre o soție blândă, iubitoare, ce are grijă ca mâncarea să fie mereu gata, gustoasă și sănătoase și casa îngrijită și o imagine a unui soț care muncește din greu pentru familia sa, este hotărât și ia deciziile cele mai importante în familie și lista poate continua.

În jurul acestor imagini se crează o serie de așteptări. Dar ce se întâmplă când realitatea nu corespunde acestor standarde? Cât de viabile sunt aceste standarde și orice standard în general și care ar fi aspectele după care e bine să ne ghidăm când e nevoie să distribuim rolurile, sarcinile întrun cuplu și vrem să menținem relații sănătoase? Discutăm azi cu Daniela Terzi-Barbăroșie, psihologă și psihoterapeută, Centrul psihologic ”Sinesis” și Sergiu Toma, psihoterapeut de familie, Președintele Institutului pentru Familie și Inițiative Sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău