Cu drag din România | Bradul din Carpați pentru Târgul de Crăciun este instalat în centrul Chișinăului (FOTO)

  • 08 Decembrie 2018 20:31
Cu drag din România | Bradul din Carpați pentru Târgul de Crăciun este instalat în centrul Chișinăului (FOTO)

Bradul de Crăciun, donat de România pentru târgul organizat de Guvernul Republicii Moldova în perioada sărbătorilor de iarnă a ajuns în această după-amiază în centrul Capitalei.

Bradul a fost întâmpinat de un echipaj format din șase călăreți ai Plutonului de cavalerie al Inspectoratului Național de Patrulare, în fața Universității de Medicină. Ulterior, însoțit de călăreți, de Moș Crăciun și o fanfară, pomul de Crăciun a fost dus pe strada 31 August, unde va fi instalat în preajma Palatului Național „Nicolae Sulac”.

În acest context, premierul Pavel Filip a apreciat faptul că pomul de Crăciun este oferit cu generozitate de către România pentru al doilea an consecutiv.

„Îmi pare bine că al doilea an consecutiv, pomul de Crăciun este oferit cu multă generozitate de către prietenii și colegii noștri din România, de fapt încă un element care arată cât de strâns este legată Republica Moldova de România. Vorbeam în cadrul ședințelor comune despre această legătură strânsă pe care vrem să o continuăm și să o realizăm prin infrastructurile comune, iată că este încă o infrastructură care aduce mult pozitivism”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit organizatorilor, pomul de Crăciun este un cadou din partea Guvernului de la București, în anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Bradul are o înălțime de aproximativ 20 de metri, iar în următoarea săptămână urmează să fie decorat cu peste 46 de mii de LED-uri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău